Wie ben ik?

NatuurwijzerIk ben Marianne Stahlie. Mijn kado-dochter noemt me wel eens “moeder natuur of moeder gezond.” :)

Met de natuur ben ik opgegroeid vanaf kind af aan doordat wij bijna elke schoolvakantie als gezin primitief gingen kamperen. Dat wij daar konden zijn, veel bosbessen aten, speelden en leefden vond ik toen al geweldig op de insecten na dan. ( die leerde ik pas tientallen jaren later oppakken en waarderen)

Mensen ervaren mij als rustig, betrouwbaar, gelijkwaardig en creatief. Ik ben een beelddenker en heb veel eigenschappen van een HSP-er. Natuurfotografie is iets wat ik graag doe naast mijn werk. Het kijken met een helicopterview of juist met oog voor detail neem ik dan ook graag weer mee binnen mijn werk.

eigen ontwikkeling:
Na een Burn-out in 2006 kwam mijn eigen ontwikkeling in een stroomversnelling. Een terugblik was een must na de weinige energie, de ongezonde patronen en de meegemaakte trauma’s. Na veel bewust te zijn geworden volgende ik meer en meer trainingen en opleidingen om nog meer de ui af te pellen en naar de kern terug te gaan. Als wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en wat heb ik hier te doen? Ook openheid en herkennen van emoties werden een vanzelfsprekendheid om die eens te gaan horen en zien. Oude overtuigingen nog meer loslaten en leren te luisteren naar mijn innerlijk kind en eigen wijsheid. Het gaf erna zoveel meer zelfvertrouwen, ontspanning en vrijheid. Doordat ik mezelf meer kon horen en zien ging dat gelijk op met anderen. En werd dat een tweede natuur. En zet ik dat latent talent nu graag.

Nu:
Geluk, welzijn en gezondheid van kinderen en volwassenen vind ik belangrijk en dat vergroten daar help ik graag aan mee. Vanaf mijn 16e was ik al binnen de gezondheidszorg en welzijn te vinden.

Ik werk samen met de natuur, met opleidingen, organisaties, met ouders en kinderen, kinderdagverblijven en scholen. Dit kan gericht zijn op fysiek in de natuur te zijn met beweging en spel. Of educatie gericht op de doelgroep, als ook de sociaal emotionele ontwikkeling. Ook de spirituele ontwikkeling met meditaties en visualisaties en ieders unieke ervaringen zijn mogelijkheden. Ik kijk met elkaar naar de doelen die passen binnen elk persoon of groep. Het mooiste vind ik te ontdekken dat het geleerde weer verspreidt wordt als zaden, die ook weer mogen ontkiemen, groeien en bloeien.

Moeder natuur:
Dat mijn 15 jarige kado-dochter mij soms “moeder natuur of moeder gezond” noemt moet ik wel om glimlachen. Om ervoor te staan als een soort moeder natuur of moeder gezond past me. Mooi als een ieder het geleerde weer door mag geven op zijn eigen wijze. Zo wordt het met elkaar steeds een stukje lichter en groener op aarde.

groene groet,
Marianne Stahlie